Буковски за жените: „Малку се убави жени кои јавно ќе покажат дека му припаѓаат на некого“
Буковски за жените: „Малку се убави жени кои јавно ќе покажат дека му припаѓаат на некого“

Буковски за жените: „Малку се убави жени кои јавно ќе покажат дека му припаѓаат на некого“

Големиот Буковски …

Чарлс Буковски со своето дело инспирира безброј луѓе низ целиот свет.

Неговите цитати се пренесуваат  и ги делат милиони луѓе.

Тој ги сакаше жените, алкохолот и цигарите.

И тоа беше дефинирано во писмена форма.

Но, дефинитивно неговата љубов кон жените и цинизмот се негови две најомилени работи.

*”Таа е луда, но таа е магична, во нејзиниот оган нема лага”

*”Она што го сака жената е реакција. Она што човекот го сака е само жена”.

*”Се вљубив повторно, и повторно бев изгубен”.

*”Малку се убави жени кои јавно ќе покажат дека му припаѓаат на некого”.

*”Секоја жена е различна, и тие се колективно најдобри и најлоши – и магијата и трагедијата, сепак – драго ми е што постојат”.

*”Додека мажите гледаат фудбал, пијат пиво или играат табла, жените се оние кои размислуваат за нас, се фокусираат, учат и решаваат: дали да не прифатат, отфрлат, да не заменат, да не убијат или да нè напуштат. ”

*”Сепак, жените – добрите жени – ме плашеа, бидејќи тие на крај ја сакаат својата душа, а јас сакав да го задржам она што останало од мојата”.

*”Сепак, од време на време на човек му треба жена – дури и да си докаже дека може да си најде себеси таква”.

“Дури и ако сте во право илјада пати, што е поентата ако вашата жена плаче.”

“Еднаш жена се  сврти ли против тебе … само заборави”

Create AccountLog In Your Account