Лекции од Калила Гибран кои ќе ви го променат животот
Лекции од Калила Гибран кои ќе ви го променат животот

Лекции од Калила Гибран кои ќе ви го променат животот

-Бидете благодарни на тешките времиња. Тие ви покажале колку силни може да бидете

-Љубезноста е одлика на силните

-Не постои апсолутна вистина

-Само малите луѓе омаловажуваат и понижуваат други

-Полесно е да се заборави злото кое тебе ти го прават други отколку злото кое ти им го правиш на другите

-Можеби ќе ги заборавиш оние кои те насмеале, но никогаш нема да ги заборавиш оние кои биле покрај тебе кога си им требал.

-Најнеобичните работи во животот се оние наједноставните

-Љубовта е живот. И животот е љубов

-Внесете љубов во својата работа

-За да го разберете срцето и умот на личноста, мораме да знаеме што сака да биде таа личност

-Не можете да поседувате вистинска љубов

-Трудете се да ги трпите лошите манири позгодно

-Љубовта соединува се во совршена хармонија

-Секогаш гледајте на светлата страна од животот

-Не ги гледаме работите онакви какви што се. Туку такви како што ние мислиме дека се.

Поврзани написи

Create AccountLog In Your Account