На македонската јавност ќе и недостигаат моќните дела и уникатниот хумор на Шуки
На македонската јавност ќе и недостигаат моќните дела и уникатниот хумор на Шуки

На македонската јавност ќе и недостигаат моќните дела и уникатниот хумор на Шуки

Мирослав Стојановиќ – Шуки повеќе од веројатно ќе и недостасува на македонската јавноста.

Познат по своите моќни дела и уникатен хумот академскиот сликар ненадејно и тивко замина од овој свет во 54-та година од својот живот.

Кратката, но плодна кариера ја исполни со повеќе самостојни изложби во Македонија.

Учествуваше на бројни групни изложби во земјава и во странство (Марибор, Ротердам, Будимпешта, Битола, Санкт Петерсбург, Истанбул, Белград и др).

Поврзани написи

Create AccountLog In Your Account