НЕМАТЕ ПОИМ НИЗ ШТО НЕКОЈ ПОМИНУВА: 20 работи кои треба да престанете да им ги правите на другите
НЕМАТЕ ПОИМ НИЗ ШТО НЕКОЈ ПОМИНУВА: 20 работи кои треба да престанете да им ги правите на другите

НЕМАТЕ ПОИМ НИЗ ШТО НЕКОЈ ПОМИНУВА: 20 работи кои треба да престанете да им ги правите на другите

Постои еден клучен фактор кој може во односите со другите да наштети или да ги продлабочи.

Тоа е вашиот став и ако сакате да ги задржите добрите односи со другите овие работи не треба да ги правите.

Не бидете злопамтило, тоа ја губи среќата.

Не се жалете и направете нешто за да го смените тоа.

Не размислувајте за она не сте го кажале. Луѓето не читаат мисли.

Престанете да се однесувате како секогаш да се работи за вас. Земјата се врти околу Сонцето, а не околу вас и затоа најдете време секој ден тоа да си го признаете.

Престанете да лажете. Вистината секогаш се открива.

Престанете со навиката да ја префрлате вината. Ако вината ја префрлите на друг со тоа не постигнувате ништо. Ваш избор е дали ќе се борите со проблемите или ќе дозволите тие да владеат со вашиот живот.

Престанете да се сомневате. Ако мислите дека не можете да постигнете нешто можеби сте во право.

Престанете да ги прекинувате другите.

Престанете да бидете себични.

Престанете да осудувате.

Престанете да озборувате, критизирате затоа што тоа е ситуација во која сите губат.

Не ветувајте нешто што не можете да остварите.

Престанете да бидете дефанзивни и да споредувате луѓе.

Не очекувајте дека луѓето ќе бидат совршени.

Не можете да бидете се за сите. Можеби на некого ќе му измамите насмевка на лицето.

Не правете слон од мува. Немојте да бидете драматични.

Престанете да давате совети и почнете да слушате.

 

Create AccountLog In Your Account