Сања Атанасовска: иницијали
Сања Атанасовска: иницијали

Сања Атанасовска: иницијали

Истурив мастило врз твоите иницијали

затоа црвенеам како булка

ги отварам кафезите

ги ослободувам птиците

ги отфрлам стравовите

и ги негирам извинувањата

една врата заклучувам

а отклучувам сто нови

душата е слободна и збунета

деновите се неотповикливо бреме

заради твоите иницијали

твоето его

твоите траги во времето непремостено.

За Женски магазин, поетесата Сања Атанасовска

 

Create AccountLog In Your Account