Сања Атанасовска: прстени од пепел
Сања Атанасовска: прстени од пепел

Сања Атанасовска: прстени од пепел

На моите раце се бришат прстени од пепел.

Јас сум дете на црквата

извирам од еден поток.

Додека трчам по добро

злото ми е зад петици

и ги крши сите прави линии

испишани во песокот.

Во твоите очи

два различни света војуваат.

Јас сум дете на црквата

те гледам низ прстени од пепел

и полека го напуштам

твоето срце.

За Женски магазин, поетесата Сања Атанасовска

Create AccountLog In Your Account