Тест од 10 секунди открива дали смеете да ја обоите косата
Тест од 10 секунди открива дали смеете да ја обоите косата

Тест од 10 секунди открива дали смеете да ја обоите косата

Доколку сакате да ја обоите својата коса, но не сте сигурни дали оваа одлука е добра за вашата коса, тогаш земете едно перче и ставете на него неколку капки вода.

Набљудувајте колку време ќе биде потребно за косата да ја впие водата.

Ако тоа се случи за помалку од 10 секунди, тогаш кутикулата е оштетена.

Тоа значи дека косата претрпела оштетувања од пеглање, често бојадисување или пак била изложена на морска сол.

За да ја спасите вашата оштетена коса, не ја изложувајте на топлина и не ја фенирајте веднаш по миењето кога е крута и полна со вода.

Create AccountLog In Your Account