Според нејзините зборови, тој е толку моќен и толку добро ги исфрла отровите од телото, што со редовно конзумирање дури е можно да спречи рак.
Состојки:
- 500 гр моркови
- 500 гр цвекло
- неколку суви кајсии
- грст суво грозје
- лажица мед.
Подготовка:
Овошјето ситно исечкајте го и ставете во неоштетено емајлирано тенџере. Прелијте со врела вода така што да има два прста над овошјето. Додајте по една дланка сецкани суви кајсии и суво овошје. Ставете го садот (тенџерето) на оган да зоврие водата. Штом зоврие, тргнете го од рингла.
Кога малку ќе се излади, додајте една лажичка мед и оставете да отстои поклопено 12 часа на студено и суво место. Потоа течноста добро прецедете ја. Течноста пијте ја, а остатокот можете и да го искористите во подготовка на јадење. Чувајте во ладилник.
Примена:
Оваа количина ќе ви биде доволна за два дена. Пијте по половина чаша (1-1,5 dl) три пати дневно пред оброк.
Чистењето на цревата со помош на овој рецепт би требало да трае месец дена. Потоа, цревата се препородени. Оваа течност е корисна за лекување на рак, но и превентивна е.
За најдобар ефект би било идеално сите состојки да бидат од органско потекло.