,

РЕЦЕПТ: Карамелизиран кромид

Здраво. Пробавте ли некој рецепт? Би било убаво да го споделите вашето мислење со нас. • Можеби ве интересира нешто? Еве на пример, јас решив да ви доловам како да си направите карамелизиран кромид. Јас го приготвив за денешниот ручек, т.н чикен бургери. Да не должам многу, ептен ми се пријаде. Се што ви треба за 4 хамбургери: 1 Голем кромид (јас одбрав црвен) 1 лажица сол 15 гр. Кафеав шеќер 20 мл. Маслиново масло Кромидот исечете го на пола, а потоа насечкајте го на тенки полукругови. Во тавче ставете го маслото да се загрее, па додадете го кромидот. Откако ќе почне убаво да се пржи намалете на потивко и додадете го шеќерот. Мешајте често! Во спротивно ќе се залепи. И на секои 2-3 мин додавајте лажица вода. Додека мешав ми текна и си додадов по една лажица сенф и мед, не ми беа планирани, ама таа комбинација со пилешко е совршена. Повторно мешајте често и не заборавајте да додадете лажица вода. По некои 25 мин до половина час, кромидот е готов. Да ви напоменам вишокот може да се чува во фрижидер максимално 4 дена. Имав бургер лепиња, сопругот додека беше сам, си готвел 





                    

                    


                </div> <!-- end entry article -->






                




                <div class=