Како да го искористите вишокот јајца по Велигден: Не фрлајте ништо, имаме вкусни предлози, ќе им се допаднат на сите

Како да го искористите вишокот јајца по Велигден: Не фрлајте ништо, имаме вкусни предлози, ќе им се допаднат на сите!

Ако не можете да ги изедете сите јајца што сте ги обоиле и полупечените, еве како да ги искористите.

Мислевте дека нема да имате доволно, па претеравте со бројот на јајца што сте ги обоиле на Велики петок. Сега не знаете што да правите со нив, бидејќи никој нема да ги јаде една недела. Не грижете се, имаме предлози како да ги користите.

  1. Направете ролат од месо – варените јајца се главната состојка, а доброто е што подготовката е едноставна и брза. Ролатот со месо се јаде ладен, може да биде за ручек или вечера, а идеален е и да се носи на работа.
  2. Додадете ги во салата – варените јајца се одличен додаток на салатите, кои ви даваат комплетен оброк. Можете да ги додадете во салата од марула, зелева салата и морков и слични салати од зеленчук.
  3. Ставете ги во сендвич - со додаток на сирење или малку сушено месо, а децата ќе имаат одличен појадок или вечера, а можете да го однесете и на работа.
  4. Наполнете ги – половина од јајцата од кои ги извадивте жолчките наполнете со мешавина од тие жолчки, мајонез и сечкана шунка и послужете.
Фото: freepik