Болести на тироидната жлезда поради огорченост и замрзнати емоции: Руски доктор порачува да пеете и ќе оздравите!

Доктор Олег Торсунов ги советува сите, кои имаат проблеми со тироидната жлезда, а посебно пациентите со намалена функција на тироидната жлезда, да му помогнат на својот заболен орган така што ќе пеат. 

 Тој вели дека тироидната жлезда и воопшто целиот ендокрин состав, телесно се поврзани со човечките емоции, посебно со емоцијата на љубовта. Тироидната заболува кај лица кои силно го преживуваат се она што им се случува, кои на лоши постапки на другите одговараат со чувство на длабока повреденост и огорчување. Негативните емоции остануваат како замрзнати во организмот, се собираат во тироидната жлезда и таа почнува да заболува.

Емоциите мора да бидат покренати. Ослободете се од насобраните негативни емоции со пеење. Звукот многу лесно ги изнесува од организмот. Доктор Торсунов вели: „Пејте. 

Пеењето ќе направи да попуштат емоционалните стеги во штитната жлезда. Се што е лошо во тироидната жлезда ќе исчезне само од себе. Пејте весели песни, без разлика какви проблеми имате и како сте расположени. Пејте со радост и љубов. Често пејте, играјте, радувајте им се на другите, правете ги среќни другите и ќе оздравите.