Буковски за жените: „Малку се убави жени кои јавно ќе покажат дека му припаѓаат на некого“

Големиот Буковски ... Чарлс Буковски со своето дело инспирира безброј луѓе низ целиот свет. Неговите цитати се пренесуваат  и ги делат милиони луѓе. Тој ги сакаше жените, алкохолот и цигарите. И тоа беше дефинирано во писмена форма. Но, дефинитивно неговата љубов кон жените и цинизмот се негови две најомилени работи. *"Таа е луда, но таа е магична, во нејзиниот оган нема лага" *"Она што го сака жената е реакција. Она што човекот го сака е само жена". *"Се вљубив повторно, и повторно бев изгубен". *"Малку се убави жени кои јавно ќе покажат дека му припаѓаат на некого". *"Секоја жена е различна, и тие се колективно најдобри и најлоши - и магијата и трагедијата, сепак - драго ми е што постојат". *"Додека мажите гледаат фудбал, пијат пиво или играат табла, жените се оние кои размислуваат за нас, се фокусираат, учат и решаваат: дали да не прифатат, отфрлат, да не заменат, да не убијат или да нè напуштат. " *"Сепак, жените - добрите жени - ме плашеа, бидејќи тие на крај ја сакаат својата душа, а јас сакав да го задржам она што останало од мојата". *"Сепак, од време на време на човек му треба жена - дури и да си докаже дека може да си најде себеси таква". "Дури и ако сте во право илјада пати, што е поентата ако вашата жена плаче." "Еднаш жена се  сврти ли против тебе ... само заборави"