ВАЖАТ ЗА НАЈСТРАСТВЕНИ ЗНАЦИ: Можеби и вие сте меѓу нив

Четири од хороскопските знаци важат за најстраствени. Лав Лавовите се страсни во нивните односи и со нивните идеи. Тие мора да имаат сѐ најдобро, а дури и нивниот партнер мора да биде најдобар, па затоа и би го заобиколиле целиот свет за да се чувствувате важно, само со цел да бидете со нив. Личностите родени во знакот Лав сакаат со голема страст и ентузијазам, а ве оставаат во постојана потреба и желба за поголема доза. Тие се топли и верни, но кога станува збор за нивните потреби, може да станат доминантни и да имаат големи барања. Ако сакате личност родена во знакот Лав, тоа ве става во потчинета положба во секој момент. Вага Тие сакаат да даваат, но поради нивната дипломатска природа, очекуваат и нешто за возврат. Вагите се страсни во љубовта, но не на агресивен начин. Љубовта со нив вклучува шетање по плажа, вечерање со свеќи, убави подароци и средби полни со флерт кои ја хранат нивната потреба за романтика и поврзување со другите. Ако сакате да имате мирен и полн со љубов, но не премногу експресивен однос, тогаш Вагата е знак за вас. Шкорпија Шкорпијата е огнен знак, но сепак, таа е воден, а тоа воопшто не изненадува, затоа што со неа или ќе потонете или ќе пливате. Риби Тие сакаат да знаат дека се сакани. Личностите родени во овој знак би сонувале за љубов со вас, наместо истата да ви ја покажат. Рибите се полни со страст за насочување на своите страсти, тие се во состојба да ги изразат своите чувства на опиплив начин. Повеќето Риби љубат длабоко, но многу од нив не се сосема уверени дека се вредни за љубов.