,

(ВИДЕО) Направете новогодишни украси за елка во форма на снегулки

Ни се ближат празниците, а со нив и новогодишната еуфорија. Знаеме дека сакате кога празничната еуфорија завладее со вашиот дом, па ви подготвивме уште едно изненадување. Ќе ви покажеме три начини како сами да направите украси за елка во облик на снегулки. Ќе ги изненадите блиските и гостите со својата уметност и декорација каква досега не виделе.
  1. Снегулка од картонот од тоалетната хартија
За изработка на првата снегулка ви е потребно ова: -картон од тоалетна хартија -линијар -молив -ножици -лепак за дрво -четка -силиконски пиштол -златен конец -златен спреј -светки

Постапката погледнете ја во видеото:

https://www.youtube.com/watch?v=7soShLTenLc 2. Снегулка од крпа или салфетка Ќе ви треба: -картон кој ќе го пресечето во форма на снегулки -златна трака -салфетка (салфетки или тоалетна хартија) -линијар -ножици -лепак за дрво -светки -четка -стапчиња за скара Постапката погледнете ја во видеото: https://www.youtube.com/watch?v=viKifRkB0n0 3. Снегулки од силикон -хартија за печење -ножици -молив -златна трака -силиконски пиштол -светки Како да направите сегулка од силикон видете во видеото https://www.youtube.com/watch?v=toAwexYOTEk