(ВИДЕО) ЈОГА ЗА ЛИЦЕ: Еве како да се борите со брчките

Меган Маркл која ќе стане новиот член на кралското семејство, има 36 години и со јога за лице се труди да остане младолика. „Можам да се заколнам дека функционира, иако тоа звучи глупаво. Во деновите кога ги правам моите контури се многу повеќе извајани и затегнати“ - вели актерката. Практиката за тонирање на мускулите на лицето со години е позната, а за неа посебна заслуга има Анелис Хаген, инструкторка по јога од Њујорк која неодамна објави и книга за јогата наменета за лице. Анелис во својата книга јогата за лице  ја претставува како алтернативен начин за справувањето со стареењето кој жените можат да го прават во секое време и насекаде, а трае само неколку минути. Повеќе детали за овој вид јога во видеото подолу. https://youtu.be/Vb_xcKcYs0Q