ВИКЕНД ИНТЕРМЕЦО: Како настанaле македонските хитови?

Секој рефрен има своја приказна. Уметниците гордо раскажуваат за своите дела, особено ако успеале да создадат песна која го надживеала времето во кое е создадена. Особено интересни се приказните кога хитовите првично им биле понудени на други изведувачи, но од различни причини не ги прифатиле. Рубриката „Викенд интермецо“ е серијал преку кој уживате во македонските хитови, но и дознавате како истите настанале. Изборот го прави Ѓорге Стојанов „Расцветај“ (Ѓоко Танески) https://www.youtube.com/watch?v=A0Z8PET8Lxk Една од најслушаните песни во кариерата на Ѓоко Танески првично била планирана за Тоше Проески. Темата која е авторско дело на хитмејкерот Весна Малинова Бабамова била одбиена на конкурс од страна на Македонската радио телевизија кога во 2004 година се одбираа евровизиските рефрени за Тоше. Подоцна Танески ја отпеа на сцената во Штип и до денес е меѓу највртените макфестовски нумери.