,

Виртуелната реалност како засолниште

„Дете“ е краток филм, дел од режисерското творештво на младиот Радован Петровиќ. Филмот е снимен лани. Целта на филмот и да се прикаже секојдневието на еден гејмер. Виртуелното бегство е преставено како засолниште од чувствата на отфрленост, маргинализација, но и личната неодговорност. Филмот „Дете“ беше прикажан на „Синедејс“ и „Браќа Манаки“. https://vimeo.com/166874102