Кои се добри, а кои се лоши особини на секој хороскопски знак

Секој хороскопски знак има свои добри и лоши страни. Еве ги најкарактеристичните позитивни и негативни квалитети на знаците. 
Овен 
Добра: весел, умен, прекрасен, лесно се зближува со луѓето, добар слушател.  
Лоша: премногу се смее за другите, се жали од се, памети навреди 
Бик 
Добра: Не осудува, безгрижен е, дава добри совети, мирен.  
Лоша: напорен, егоистичен, премногу воздржан.  
Близнаци  
Добра: дарежлив, весел, емоционален, забавен.  
Лоша: срамежлив, манипулатор, егоист.  
Рак 
 Добра: духовит, талентиран, пријателски настроен секогаш. 
Лоша: премногу саркастичен, крадец.  
Лав 
Добра: споделува се, има љубов за сите, страстен, со вкус 
Лоша: некогаш се преценува, се мисли за најважен, мрморец. 
Девица 
Добра: паметна, хумана, грижлива.  
Лоша: рамнодушна, заборавена, пасивно агресивна.  
Вага Добра: мила, весела, верна, разбирлива. 
Лоша: ладен, пасивен, неговиот гнев е застрашувачки. 

Шкорпија 
Добра: љуби, верен, послушен, грижлив Лоша: злобни, груби, не ги препознаваат грешките. 
Стрелец 
 Добра: паметни, храбри, весели. 
Лоша: злобен, љубоморен, не знае кога да престане.  
Јарец 
 Добра: амбициозен, мудар, знае што сака. 
 Лоша: нечувствителен, премногу објективен, циничен.  
Водолија Добра: атрактивна личност, мистична, истражувач.  
Лоша: затворена, не многу добра во комуницирањето, потиснување на емоции.
Риби 
 Добра: позитивно, атрактивно, детекторски настроен знак.
Лоша: се обвинува за неговите недостатоци, споделува премногу работи, премногу доверлив