Понеделнички хороскоп: Еден хороскопски знак денес може да доживее разделба, напнат ден за овие знаци!

Овен 
Овој понеделник, според тековните настани, одредува кој дел од вашиот живот се менува. Сега е важно да го исчистите полето за нови фактори во вашиот секојдневен живот. Моментот е добар за менување на курсот, откажување од барања и исправање на сликата. 


Бик 
Овој понеделник е можно да доживеете разделба. Обидете се да покажете повеќе нежност кон вашите најблиски. Вниманието не ве спречува да се занимавате со финансиски прашања. Чувајте ги и вашите нерви. Тие се бесценети. 


Близнаци
Овој понеделник ќе бидеш спремен да земеш сè на срце, па затоа е подобро да ги ограничиш твоите контакти денес. Бидете внимателни кон најблиските, влезете во нивните проблеми, дајте им пријатни совети и брза помош. Обидете се да ја одржувате рамнотежата во вашата околина. Оставете ги важните прашања за друг ден. 


Рак 
Овој понеделник може да биде напнат, и најдобро е да се сконцентрирате на работа. Емоциите ќе ве спречат да ги процените ситуациите, конфликти, ненадејни одлуки и дејства. Незадоволство од постојната ситуација во делата и односите со партнерот, ќе биде сериозна пречка за навистина важните нешта. 


Лав 
Ова е многу важен ден за вас, како што ќе се случи промена во внатрешниот однос кон некоја актуелна тема. Може да станува збор за нешто на кое ќе треба да му се вратиш. Но може да се јави и неочекувано силно занесение, поради што ќе изгубите самоконтрола, ќе пропуштите безгрижно зборови, ќе извршите неадекватни постапки.


Девица 
Овој понеделник ќе ве стави пред важна тема која бара подобрување. И тогаш најдобро е да не бегате и сериозно да размислите што се бара од вас. Денот е комплициран за лични односи. Можеби ќе биде потребно да донесувате важни одлуки. 

Вага
Оваа фрустрација од понеделникот ќе ве поттикне да преземете одлучувачка акција. Всушност, потребен е само многу слаб импулс, ненадејно препознавање или информации за активирање на верижна реакција на промените. 


Шкорпија 
Овој понеделник, трендовите имаат тенденција да ја разредуваат тензијата. Обидете се да ја пренасочите вашата деструктивна енергија во акција каде што можете да исчистите нешто и да се ослободите од старите работи. 


Стрелец 
Овој понеделник нема да биде лесен за вас, но на кој ќе биде зависи. Некоја вест може да ви ја наруши утехата или одморот. Можни се пријатни настани, враќање долг или добивање на долгоочекуваните информации за да ги отфрлите вашите грижи.  


Јарец 
Овој понеделник осигурете се под темелите на нозете да не ви се формираат пукнатини. Кога се занимаваат со блиски разговори, тие сега се многу важни, и ви треба трпение и мудрост за да го осигурате вашиот грб и поддршка. 


Водолија
Овој понеделник ќе имате важен состанок или разговор со себе си за да ја разјасните сликата за вредностите и чувствата кои досега биле под притисок на надворешни настани и несакани ефекти. 


Риби 
Овој понеделник е добро за вас да направите симболично или вистинско бегство од непотребни работи и емоции. Ова ќе ви овозможи да почувствувате поголем ред и маневрирање за да ги отелотворите вашите нови планови.