ПОЗИТИВ НА ДЕНОТ: Кога жена му рекла да ја исфрли мајка му, направил нешто што ги запрепастило сите

На својата свадба синот ја поставил неговата мајка на чело на столот. Сопругата тогаш му се доближила и го запрашала, што прави таа старица таму. 

-Веднаш да си ја исфрлил од нашата свадба. 

Тој и одговорил: 

-Тоа е мојата мајка.

Но, таа и понатаму инсистирала таа да си оди од нивната свадба зошто воопшто не ја сакала. Синот тогаш го земал микрофонот во рака за да слушнат сите гости и рекол: 

- Кој сака да ја купи мојата мајка, ја продавам денес, која цена ја нудите. Бидејќи мојата сопруга не ја сака. 

Сите зачудено гледале во него и никој не одговорил. Тој и пришол на својата мајка ја земал бидејќи била неподвижна и рекол: 

- Никој не ја сака мојата мајка, е па јас ја сакам! 

Излегол со мајка си во прегратките и ја оставил невестата со гостите, а си отишол дома со мајка си. После неколку дена на врата му дошол најбогатиот човек во неговото место на живеење и му рекол: 

- Слушнав што се случило на твојата свадба и за твојата постапка која ја презеде, јас поради тоа ти ја давам мојата ќерка. Бидејќи ако така ја чуваш твојата мајка знам дека ќе ја чуваш и мојата ќерка.