За да го поканите успехот во вашиот живот, направете ги овие 12 промени во него

Периодот од 30 до 40 години е соодветен, дури и задолжителен, за промени. Турбулентните години веќе се зад нас, но најдобро претстои - многу луѓе го постигнале нивниот успех кога биле порелаксирани. Бизнис инсајдер ве советува да ги направите овие 12 промени за да го исчистите патот кон идните достигнувања. 1. Кажете Стоп на пушењето. 2. Започнете да одите во кревет и да станувате во исто време. 3. Започнете со редовен спорт. 4. Заштедете пари. 5. Започнете да го следите вашиот долгоочекуван сон. 6. Научете да бидете среќни со она што го имате. 7. Престанете да се обидувате да ги задоволите сите. 8. Стоп за споредба со другите. 9. Прости си за грешките од минатото. 10. Почнете да читате најмалку 1 час дневно. 11. Редовно чистете го својот живот - во директна и пренослива смисла. Ослободете се од токсични врски. 12. Престанете да ги критикувате другите и да ја маскирате сопствената неизвесност.