За да се одбранат од волци, со петарди в раце одат пеш на училиште и по шест километри

Четиринаесет основци од кумановското село Бајловце учат во никакви услови, немаат чиста вода за пиење, тоалет, ниту надгледни средства за нормална настава. Факултети.мк го посети училиштето и помина еден ден со учениците и нивните наставници. Целата сторија прочитајте ја на Факултети.мк, овде.