,

Зошто мажите се опседнати со женскиот задник?

Според истражувањето кое неодамна е спроведено утврдено е дека мажите сакаат повеќе гради со средна големина, но кога е во прашање женскиот задник тие се сложиле да е што поголем-задникот е поубав, подобар, секси.... Еве и зошто ... Имено, опсесијата на мажите за женскиот задник не е ништо ново, а според психолозите тоа е природен нагон. Женскиот задник ги привлекува претставниците на посилниот пол од истите причини како градите, колковите или половината. Тоа биле индикатори на плодност за нашите далечни предци. Ако жената има поголем задник, на примитивно ниво се толкувало како да има поголеми шанси побрзо да забремени. Значи, ако задникот е истакнат и голем, тоа значи дека е млада и способна да носи дете. Денес мажите не го поврзуваат задникот со бременоста, но и тоа како ги сакаат женските облини. Можеби токму поради тоа некои пози во сексот станаа се популарни во последно време.