,

Изложба на графичарката Шќипе Мехмети

Изложба на графичарката Шќипе Мехмети ќе биде отворена вечер од 20 часот во Мала станица, в организација на Националната галерија на Македонија. Изложбата е насловена „Фрагилност“, а ќе претстави разновидни графички техники – од сува игла до комбинирана техника. Куратор на проектот е Ана Франговска. Изложбата ќе биде поставена во Мала станица до 2 ноември 2017.