,

Како ефикасно да го користите грејпфрутот против целулитот?

Многу доктори велат дека борбата против целулит е измислена како девојките би трошеле многу пари на различни препарати и постапки за негово отстранување. Меѓутоа, девојките не престануваат да се борат со него. За да ја намалите количината на целулит, мора да јадете здрава храна, вежбате, од време на време да идете на масажа и задолжително да вклучите во исхраната производи кои го намалуваат целулитот и сметаат на неговото формирање. Посебно мислиме на грејпфрутот. Целулитот се таложи на проблематичните подарчја поради метаболичко пореметување во лимфата. Треба да се напомене дека мала количина целулит се смета за нормална. Со грејпфрут против целулит Грејпфрутот е еден од најбогатите извори на хранливи материи. Во него ќе најдете витамини Б1, К и Ц. Покрај тоа, содржи единствени флавоноиди кои имаат позитивен ефект на дигестивниот систем и помагаат во елиминирањето на маснотиите. Покрај тоа, грејпфрутот промовира воспоставување на метаболизмот во лимфата, со што допринесува за намалување на целулитот. Нутриционистите велат дека ако редовно го користите, резултатите може да ги видите за месец дена. Како правилно да јадете грејпфрут? Ако планирате да го користите грејпфрутот како средство со кое ќе се борите против целулитот, јадете половина грејп после секој оброк или конзумирајте свежо цеден сок. Секако, зборуваме за основните оброци. Важно: за да го подобрите резултатот, два пати неделно по туширање направете само масажа на база на маслиново масло (1 лажичка) и 3 капки есенцијално масло од грејпфрут.