Кејт Мос во деведесетите

Приказната за Кејт Мос е модна легенда. Ја откри Сара Дукас, на 14 годишна возраст, и потпиша договор со „Storm Model Management“, кариера која започна пред повеќе од 25 години и која сѐ уште ѝ носи голем успех, благодарејќи на репутацијата која ги надминува сите други модели во модната историја.

Веќе во 1990-те младиот модерен модел ги полнеше весниците со наслови за нејзината врска со Џони Деп, неспоредливото чувство за стил, лондонската ноншалантност и невиниот изглед оттогаш ја направија една од најголемите икони на нејзината генерација.

Сето тоа исцртува златна декада во кариерата на Мос.