ПОЗИТИВ НА ДЕНОТ: Лекции од Гибран кои ќе ви го променат животот

- Бидете благодарни на тешките времиња. Тие ви покажале колку силни може да бидете 

- Љубезноста е одлика на силните 

- Не постои апсолутна вистина 

- Само малите луѓе омаловажуваат и понижуваат други 

- Полесно е да се заборави злото кое тебе ти го прават други отколку злото кое ти им го правиш на другите 

- Можеби ќе ги заборавиш оние кои те насмеале, но никогаш нема да ги заборавиш оние кои биле покрај тебе кога си им требал. 

- Најнеобичните работи во животот се оние наједноставните 

- Љубовта е живот. И животот е љубов 

- Внесете љубов во својата работа -За да го разберете срцето и умот на личноста, мораме да знаеме што сака да биде таа личност 

- Не можете да поседувате вистинска љубов 

- Трудете се да ги трпите лошите манири позгодно 

- Љубовта соединува се во совршена хармонија 

- Секогаш гледајте на светлата страна од животот 

- Не ги гледаме работите онакви какви што се. Туку такви како што ние мислиме дека се