Лекции од Калила Гибран кои ќе ви го променат животот

-Бидете благодарни на тешките времиња. Тие ви покажале колку силни може да бидете -Љубезноста е одлика на силните -Не постои апсолутна вистина -Само малите луѓе омаловажуваат и понижуваат други -Полесно е да се заборави злото кое тебе ти го прават други отколку злото кое ти им го правиш на другите -Можеби ќе ги заборавиш оние кои те насмеале, но никогаш нема да ги заборавиш оние кои биле покрај тебе кога си им требал. -Најнеобичните работи во животот се оние наједноставните -Љубовта е живот. И животот е љубов -Внесете љубов во својата работа -За да го разберете срцето и умот на личноста, мораме да знаеме што сака да биде таа личност -Не можете да поседувате вистинска љубов -Трудете се да ги трпите лошите манири позгодно -Љубовта соединува се во совршена хармонија -Секогаш гледајте на светлата страна од животот -Не ги гледаме работите онакви какви што се. Туку такви како што ние мислиме дека се.