,

Маникир според фенг шуи: Еве со кои бои ќе привлечете љубов и среќа

Некои девојки ги средуваат ноктите поради мода, дури и без знаење за скриеното значење на таквата постапка. Тоа е маникир според фенг шуи. Доколку сакате да привлечете љубов и среќа, важно е да знаете кои бои да ги комбинирате. Според фенг шуи, десната рака дава моќ, а левата рака зема. Меѓутоа, можеби изгледа парадоксално, но девојките почесто се лакираат со различни бои на десната рака, иако според фенг шуи треба да го направат токму спротивното. Еве некои значења на бојата ако се определите за ваков маникир: Црвена: Боја на страст и радост на животот Бела: Симболизира спокој Портокалова: Промовира добро расположение Сина: Позтивно влијае на менталната состојба Зелена: Помага во воспоставување на внатрешната рамнотежа, врски со природата Златна: Дава духовна и физичка сила Кафена: Симболизира природна топлина Жолта: Дава добро расположение и мир на умот