Младиот Даријан Шекеров со апликации им помага на децата со аутистичен спектар

Македонија има многу млади таленти кои прикажуваат одлични резултати со своите ИТ и програмерски вештини, а меѓу нив е Даријан Шекеров, програмерот кој ја изработи познатата апликација „Слико збор“ наменета за децата со аутистичен спектар. Овој млад програмер е добитник на повеќе награди и досега има изработено дваесетина апликации за Android меѓу кои освен за помош на децата има и игри и забавни содржини. Дознајте повеќе за талентираниот Шекеров кој веќе има големо искуство зад себе програмирајќи од многу рана возраст, за неговите перспективи и надежи за развој во ИТ индустријата во интервјуто на Фактор кое може да го прочитате тука.