,

Навики со кои ги полудуваме мажите

Ние жените сме цел универзум. Незамислив и … неразбирлив за мажите. По неколку децении напори можеме да се пофалиме со нагло подобрување во комуникацијата со мажите. Чиниш веќе зборуваме на ист јазик и се разбираме добро. Успеавме да се договориме дека домашните работи и гледањето на детето веќе се обврски и на двајцата родители, а не само женска задача. Романтичните вечери не се само сон и излегувањето со пријателите не е нешто само за мажите. Во исто време остануваат голем број недоразбрани женски навики кои ги вчудовидуваат мажите и ги тераат да се чувствуваат во нашата околина навистина како да се паднати од Марс. Ова се женските навики кои ги вчудовидуваат мажите. Премногу шминка Нема маж кој сака силно нашминкана жена. Лице кое се крие под десетици слоеви на шминка и усни, толку црвено што ги заслепува, не го привлекува да го допре, а да не го спомнуваме бакнувањето. Целата процедура за постигнување на ова совршено лице во нашите очи и невкусно во нивните очи, исто така, ужасно ги иритира. Да, тоа го правиме за нив, но вистината е дека им се допаѓаме природни. Недоследност Менувањето на мислењата околу 1000 пати на ден навистина ги нервира луѓето. Ние знаеме колку е тешко човек да го задржи својот збор кога околностите се случуваат во следниот миг што ќе го натераат да се премислат, но сепак, во името на женската чест, обидете се да биде подоследни. Потценување на големите проблеми и преценување на малите Правењето на мува во слон и назад е одлична вештина за речиси секоја жена. Ронење солзи поради скршена чаша, драмата поради неуспешната фризура, скандалот поради задоцнета / заборавена нарачка во ресторанот - една жена навистина знае како да создаде драма од секоја ситуација. Она што не знае една жена, е колку сериозно е да вози без граѓанска одговорност, без зимски гуми, без сменето масло, да остави топла вода во бањата… Заборавениот шпорет исто така не е ситница, а е одличен повод за драматична сцена, бидејќи последиците би биле многу посериозни од еден скршен ноктот. Хаос Нашата кратка студија, направена за потребите на овој материјал, покажа дека има многу повеќе неуредни жени отколку мажи и дека навистина тоа е нешто што ги иритира мажите. Да, тие не разбираат дека купот облека е само последица на нашето богатство на умот, а неистражените плочи - показател за активен културен живот, но не е лошо да се има малку ред. Синдромот немам ништо да носам Глетката на очајна жена во средината на куп облека која гледа жално и вели Немам што да облечам е толку несфатливо за мажите, колку би била за сите нас глетката на летечки розов слон над полињата со јачмен во Лудогорието. Мажите навистина не разбираат како може да имаш толку многу облека, а да нема што да облечеш. Сѐ уште не се родила и жена која ќе успее да го објасни тој јад, претесен со тага и нервоза, кој се раѓа некаде во стомакот кога се соочиме утро пред несоборлива вистина дека да, немаме што да облечеме.