Најубавите мисли на Агата Кристи: Само луѓето кои ги сакаш, може да ти го направат животот неподнослив

Тајната на успехот е само во тоа да се движиш. Каење. Тоа е губење време. Кога од сопствено искуство дознавате што значи ужас, вооружени сте против се во животот. Никогаш не прави ги сам оние работи, кои некој друг може да ги направи за тебе.   За се што сакате, мора да платите некоја цена. Младите мислат дека старите се будали, а старите знаат дека младите се будали. Никогаш не сакав новинари. Во сите свои книгу ги убивав. Една од најсреќните работи кои може да ни се случат во животот е среќно детство. Секој убиец е веројатно нечиј стар пријател. Добар совет скоро секогаш се игнорира, но тоа не е причина да не го споделиме. Идеален маж е археолог бидејќи колку постара е жената толку повеќе го интересира. Злото не е нешто надчовечко, тоа е нешто помало од човекот. Не признаваме навистина важни моменти во животот, се додека не биде прекасно. Сите гревови оставаат долги сенки. Жената заборава полесно од мажот, но таа и полесно се сеќава на она што го заборавила. Кога се во прашање големи суми пари, препорачливо е никому да не му верувате. Само луѓето кои ги сакаш, може да ти го направат животот неподнослив. Премногу е тенденциозно да му се препишува злото на Бог, кое човек го прави со своја слободна волја.