,

На македонската јавност ќе и недостигаат моќните дела и уникатниот хумор на Шуки

Мирослав Стојановиќ - Шуки повеќе од веројатно ќе и недостасува на македонската јавноста.

Познат по своите моќни дела и уникатен хумот академскиот сликар ненадејно и тивко замина од овој свет во 54-та година од својот живот. Кратката, но плодна кариера ја исполни со повеќе самостојни изложби во Македонија. Учествуваше на бројни групни изложби во земјава и во странство (Марибор, Ротердам, Будимпешта, Битола, Санкт Петерсбург, Истанбул, Белград и др).