ПОЗИТИВ НА ДЕНОТ: Не одбираш во кого ќе се вљубиш, но одбираш кого ќе сакаш

Потруди се да го сакаш оној кој нема да си игра со тебе како со некоја играчка, туку оној кој ќе те почитува како личност, твоето тело и твојата душа. 

Потруди се да сакаш некој кој за тебе секогаш ќе има убави и позитивни зборови со кои секогаш ќе те опсипува. Не одбираш во кого ќе се вљубиш, но го одбираш кого ќе го сакаш. 

Одбери некој кој ќе те прифати и со сите недостатоци, дури и кога сите ќе ја свртат главата. Некој кој разбира дека пред туѓите рани се бираат зборови. 

Одбери некој пред кого ќе можеш да бидеш опуштен таков каков што си. Избери некој на кој не му е важно твоето минато туку иднината со тебе. Не одбираш во кого ќе се вљубиш, но го одбираш оној кој ќе го сакаш. 

Одбери некој кој ќе има слични цели како тебе, некој кој те смирува кога си вознемирен. 

Одбери некој со кого можеш да се разбереш дури со поглед. Потруди се да сакаш некој кој те прифаќа таков каков што си, не очекувајќи од тебе никакви чуда кои не можеш да ги дадеш. 

Потруди се да сакаш некој кој нема да ти создава солзи, туку некој кој ќе ти ги брише и ќе те насмее. 

Не одбираш во кого ќе се вљубиш, но одбираш кој ќе го сакаш. Гледај тоа да биде некој кој ќе ти се даде со целото срце. Се' што е помалку не прифаќај!