„Не заборавајте барем понекогаш да бидете луѓе“-Одлични совети на Буковски за фантастичен живот

Буковски живеел живот точно онака како што тој сакал и не му било гајле што ќе мислат другите. Не знаеме  за вас, но ние мислиме дека можеме многу да научиме од таков лик. Еве неколку најдобри негови совети за фантастичен живот. 

  1.Пронајдете ја својата страст Најдете го она што го сакате. Пречесто сте заглавени во одлуките што би требало да направите во својот живот или што ќе рече нашето семејство на тоа. Но избегнувајте што мислат другите за вас. Пронајдете го она што го сакате и правете го тоа до смрт! 

  2. Бидете добри кон животот Немојте да бидете злобни кон себе, од животот го добивате она што му го давате, а понекогаш е потребна само подобра перспектива. 

  3. Бидете луди Не заборавајте барем понекогаш да бидете „Луди“. Животот е прекраток за да бидете мирни и смирени во текот на целото возење, затоа пуштете ја косата и бидете луди. 

  4. Бидете слободни Ослободете ја вашата душа 

  5. Еден по еден На никому не му е гајле за вашиот сон да го решите проблемот на глад во светот. Што направивте вие за гладна личност на улица? 

  6. Сте се чувствувале вака и претходно Лошо Не можам да ви кажам колку пати сум се чувствувал така, и преживеав.

  7. Никогаш не е доцна да ја спасите вашата душа Изгубете ја душата 

  8. Она што е најважно Оган Колку добро поминувате низ оган? 

  9. Запомнете ... сите ќе умреме. Сите-ќе-умреме. Јас тоа го сфаќам како повик на будење. А вие? 

  10. Нека смртта трепери пред вас Смртта-ќе-трепери И тоа е тоа! А сега излезете надвор и нека смртта трепери пред вас!