Новак Ѓоковиќ е пример за сите

Најдобриот српски тенисер пред неколку денови почна да го гради ресторанот во кој ќе се дели бесплатно храна на сите на кои им треба. Новак Ѓоковиќ нагласил дека ова не е прв ресторан и дека ќе се шири ширум Србија. Парите не ми се проблем, доволно сум заработил за да можам да ја нахранам цела Србија, мислам дека ова го заслужија сите со поддршката која ми ја даваат. - вели познатиот тенисер.