,

Оваа овошка мора да се најде на вашето мени: Еве што да јадете за добро расположение

Доколку сакате да бидете среќни како дете, јадете грозје. Дали знаете дека луѓето кои конзумираат поголема количина на сирова билна храна значајно помалку се склони кон анкциозност? Добра помош во борба против лошото расположение е токму грозјето. Неодамна американските научници откриле дека грозјето содржи природни состојки кои може да помогнат во лекување на депресија. Научници од медицинската школа Синаи дошле до заклучок дека најефикасни и најсигурни антидепресиви се добиени од органски соединенија содржани во грозјето. Грозјето не само да има силен седативен ефект туку и неутрализира многу од болестите на нервниот систем. Супстанци кои се во грозјето во нашето тело стимулираат лачење на хормонот на радост. Значи ако се чувствувате безгрижно и среќно како во детски денови, тогаш грозјето мора да се најде на вашето мени.