ОВИЕ НАВИКИ СЕ МНОГУ ШТЕТНИ: Проверете ја листата, ова го правите секој ден

Списанието Men’s Fitness потсетува кои се најштетните работи кои современиот човек ги прави на своето тело: Се успивате и го притискате копчето за одложување на алармот Пиете повеќе од две алкохолни пијачки дневно Седите во затворени простории Седите постојано пред телевизор Пушите Претерано време и напор при тренирање Јадете пакетирана храна Носите неудобни обувки Заборавате на растегнувањето Заборавате на лосионот за заштита од сонце