Пораки за мажите кои „крадат одмор“ од своите сопруги

Еден татко се обрати на татковците ширум светот да ги потсети дека мажите и жените имаат ист терет, но и дека мажите за време на викенд немаат право на подолг одмор. Да се биде мајка е работа со полно  работно време, ние тоа го знаеме, вие тоа го знаете, меѓутоа некои го забораваат.

Таткото Дале Партидге објави фотографија од својата сопруга и ќерка и ги потсетите татковците дека не треба да ја искористуваат работата која нивните сопруги ја работат во домот.
„Таа денот го поминува служејќи ме мене и моето дете.  Јас цела недела ја поминувам на работа за да ги платам сметките. Многу мажи мислат дека обврските треба да бидат поделени,  но јас не се согласувам, пишува овој татко и објаснува како мажите за време на викенди немаат право на подолг одмор од своите сопруги“.