Препорака од Харвард: Лекар открил кој е најздравиот појадок

Еден лекар од Харвард изјавил дека најздравиот појадок се состои од три главни состојки - бобинки, јогурт и овесна каша. Моник Тело препорачува секој ден да ви почнува со таква закуска. Таа обезбедува две клучни хранливи материи за телото - протеини и влакна. Ги храни мускулите, го смирува гладот и го регулира варењето. Тело изјавил дека секогаш користи замрзнати плодови бидејќи нивната содржина на витамини е повисока. Тие, исто така, содржат влакна, како и витамини А, Ц и К. Освен тоа, тој додава во овесната каша и ореви и јаткасти плодови. Според експертот, јадењето чаша ваква закуска за појадок или тост во утринските часови е еднакво на закуска со десерт.