,

Самсунг го претстави лимитираното издание на Галакси Ноут8 за Олимписките Игри Пјонгчанг 2018

Помалку од еден месец пред започнувањето на Зимските Олимписки Игри, Пјонгчанг 2018 (Winter Olympic Games PyeongChang 2018), компанијата Самсунг Електорникс (Samsung Electronics Co., Ltd), Светски Олимписки партнер во категорија за безжична комуникациска и компјутерска опрема, денес претстави лимитирано издание на свој уред за Олимписките Игри (ОИ) кои оваа година ќе се одржат во Пјонгчанг, Јужна Кореа. За понатамошно проширување на олимпиското наследство преку поддржување на спортистите и олимпиското семејство, Самсунг ќе овозможи ексклузивни уреди - специјално издание на Галакси Ноут8 (Galaxy Note8), како охрабрување за подобри резултати на Зимските Олимписки Игри (ЗОИ), истовремено помагајќи при одржувањето на односи и споделувањето спомени со они кои се во близина, но и подалеку. Во соработка со Меѓународниот Олимписки Комитет - МОК (International Olympic Committee - IOC) и Организацискиот Комитет на Пјонгчанг за Зимските Олимписки и Параолимписки Игри (Olympic & Paralympic Winter Games - POCOG), Самсунг ќе достави 4000 уреди за сите олимпијци, за членовите на ЗОИ Пјонгчанг 2018“ семејството, вклучувајќи го и персоналот на Меѓународниот Олимписки Комитет и POCOG, овозможувајќи им да се потпрат на мобилната технологија на Самсунг со цел да ги подобрат своите искуства и поедноставно да се поврзат. Олимпиското лимитирано издание ќе ги вклучува новите и подобрени функции на Галакси Ноут8, како иновативниот “бесконечен“ 6,3-инчен дисплеј без рамки кој удобно може да се држи со една рака, подобреното S-пенкало за зголемена ефикасност и продуктивност и најдобрата Самсунг Двојна Камера. Само за ЗОИ Пјонгчанг 2018, лимитираното издание ќе има бело сјајно задно стакло за да ги прослави зимата и златните олимписки прстени инспирирани од олимпискиот факел - симбол на Олимпиското движење кое поврзува пет континенти и претставува соединетост низ целиот свет. “Во текот на нашето 20-годишно наследство како олимписки партнер, Самсунг покажа поддршка за Олимпиското движење, преку помагање и поттик за ширење на олимпискиот дух и подобрување на врските преку нашите најнови технолошки иновации и извонредни искуства. Горди сме што на сите спортисти им го обезбедивме “PyeongChang 2018 Olympic Games“ лимитираното издание на Галакси Ноут8 уредот, со цел да им помогнеме да останат поврзани, да ги снимат и да ги споделат најнезаборавните моменти во нивниот живот.“-изјави Јангхи Ли (Younghee Lee), Главен Маркетинг Директор и Извршен Потпретседател на Самсунг Електроникс Лимитираното издание за ОИ Пјонгчанг 2018 ќе има однапред вчитани славенички тематски позадини од ЗОИ, овозможувајќи им на корисниците да останат поврзани со стил, преку најнапредната мобилна технологија на Samsung. Дополнително, корисните апликации ќе бидат претходно инсталирани со цел да помогнат во култивирањето на врвното искуство на Олимписките Игри. "Посветеноста на Самсунг на Олимпиското движење во изминатите 20 години овозможи поголема поврзаност преку иновативните мобилни технологии. Создавањето на лимитираното издание од страна на Самсунг ја зајакнува нашата заедничка желба, желбата на Самсунг и на Меѓународниот Олимписки Комитет, за ширење на олимпискиот дух. Како резултат на посветеноста на Партнерите како Компанијата Самсунг, во можност сме континуирано да обезбедиме незаборавни искуства во рамки на ОИ." - изјави Томас Бах (Thomas Bach), Претседател на Меѓународниот Олимписки Комитет. Компанијата Самсунг ќе обезбеди Галакси Ноут8 уреди за Параолимпијците Демонстрирајќи ја посветеноста на Параолимпиското Движење, Самсунг ќе обезбеди паметни уреди за сите параолимпијци на Параолимписките Зимски Игри, Пјонгчанг 2018. Секој параолимпиец ќе добие Галакси Ноут8 заедно со футрола која го содржи логото на Параолимписките Игри. Со ова, параолимпијците ќе бидат изложени на револуционерните мобилни технологии и нивниот придонес за доближување на дигиталниот свет поблиску до лицата со пречки во развојот. Самсунг е Светски Параолимписки Партнер започнувајќи од Зимските Олимписки Игри кои се одржаа во Ванкувер во 2010 година. Исто така, компанијата е поддржувач на Параолимпиското Движење, стремејќи се да поттикнува напредок и да креира предизвици за луѓето. За вклученоста на Компанијата Самсунг во Олимписките Игри Самсунг својата вклученост во Олимписките Игри ја започна како локален спонзор на ОИ кои се одржаа во Сеул во 1988 година. Започнувајќи од Зимските Олимписки Игри во Нагано во 1998 година, компанијата ја прошири својата посветеност на Олимпиското Движење како Светски Олимписки Партнер во Категорија на Опрема за Безжична Комуникација, овозможувајќи сопствена безжична комуникациска платформа и мобилни уреди. Овие иновативни мобилни технологии им овозможуваат на Олимписката Заедница, атлетите и фановите низ целиот свет интерактивни комуникации и информациски услуги, како и “Samsung Pay“ услуга. Самсунг е домаќин на различни Олимписки кампањи со цел споделување на возбудата за Олимписките Игри со луѓето ширум светот и овозможувајќи им на сите да учествуваат во Игрите преку оваа иновативна мобилна технологија. Посветеноста на Самсунг како Светски Олимписки Партнер продолжува и во ПјонгЧанг 2018 и Токио 2020 во рамки на категоријата Комуникациска и Компјутерска опрема.