Сања Атанасовска: порака во шише

Гледам танц на дожд и сонце во мене се реинкарнира една тажна бајка од минатото за која другите не слушнале еден ден една приказна еден живот една вечност а сепак кратка за сите нешта што ги посакуваме мислев нема да ти значам веќе и ќе се разбудам во свет што нема бои ако по мене не оставам ништо вредно ќе бидам порака во шише или грст стихови уловени во пајакови мрежи. За Женски магазин, поетесата Сања Атанасовска