Скапоцени камења за секој хороскопски знак

Секој хороскопски знак има свој накит, односно драг, подраг камен или кристал. Син камен за хороскопските знаци: стрелец, бик, водолија, риби Синиот камен се користи за сите видови на зависности, несоници, стравови, кожни заболувања, болки во грлото и дишни заболувања. Ги штити забите од кариерс. Овој камен ја подобрува циркулацијата, ги намалува менстуралните болки, проблеми со простатата. Хематит за хороскопските знаци: овен, вага, шкорпија, јарец Хематитот чудесно делува на крвта, чува од сите крвни заболувања, леукемија, спречува крвавење.Го намалува крвниот притисок и го регулира нивото на шеќерот во крвта. Халцедониум за хороскопските знаци: близнаци, шкорпија, стрелец Халцедониум е амалија за подобро функционирање на организмот.  Чува од меланхолии и разни видови на болести. Ја лекува болката во грбот, грозница, настинка, кашлица. Влијае на подоборување на работата на организмот. Горски кристал за хороскопсите знаци: овен, рак, лав, јарец. Овој кристал ја олеснува работата на срцето, спречува инфаркт, го стабилизира крвниот притисок. Донесува енергија, ја намалува грозницата. Ја намалаува температурата и го зајакнува имунитетот. Ја отстранува негативната енергија во сите простории. Цитрин за хороскопските знаци: близнаци, вага, водолија, девица Цитринот се користи против депресија, го подобрува расположението, ја подобрува самодовербата.Доколку го носат двата партнери дава одлични резултати. Аметист за хороскопските знаци: шкорпија, стрелец, водолија, риби Аметистот привлекува богатство, па обично се користи во игри на среќа. Помага при менстраулни болки, ја подобрува меморијата, го регулира крвниот притисок. Мелахит за хороскопските знаци: шкорпија, јарец Ги намалува болките во грбот, реумата,  зглобовите. Го намалува крвниот притисок, влијае на дијабетисот, астма, епилепсија. Ја намалува срамежливоста и го зајакнува пријателството. Кварц за хороскопските знаци: бик, рак, девица, јарец Кварцот влијае на безусловната љубов кон себе  и другите. Посебно е користен за луѓето кои се изложени на стресови. Посебно е важан за жените изложени на стрес. Тигарското око за хороскопските знаци: близнаци, рак, стрелец Тигарското око ја подобрува животната енергија. Делува антидепресивно. Штити од уроци и црна магија. Ја лекува мигрената, помага при душевни болести и обезбедува психичка стабилност.