Тажната судбина на легендарната убавица: Лејди Дијана

Мајката на принцовите Хари и Вилијам беше обожавана од целиот свет...

Лејди Дијана Спенсер пораснала со сите овластувања на благородниот живот во Британија. Била убава, млад, богата, природна, медиумите ја обожаваа и цела јавност беше воодушевена од нејзиното венчавање со принцот Чарлс. На самиот почеток на брачниот живот Дијана сфатила дека бајки не постојат. Во светот на најважната британска фамилија била странец, мажот не ја сакал вистински, била осамена и несреќна. 

 

Последица на тоа биле нарушувања во исхраната кои на нејзината преслаба фигура станале очигледни. Следел и развод чиј директен повод била измамата на сопругот. Приказната за тажната принцеза завршува со трагична сообраќајна несреќа во која го изгуби животот.