Тажни судбини на легендарни убавици-Лејди Дијана

Го имаа цел свет на дланка. Сите ги обожаваа, а нивните животи личеа на модерни бајки. Беа гламурозни, популарни, невистински, беа светски ѕвезди … И беа несреќни… Ви претставуваме серијал од тажните судбини на легендарните убавици Лејди Дијана Спенсер пораснала со сите овластувања на благородниот живот во Британија. Била убава, млад, богата, природна, медиумите ја обожаваа и цела јавност беше воодушевена од нејзиното венчавање со принцот Чарлс. На самиот почеток на брачниот живот Дијана сфатила дека бајки не постојат. Во светот на најважната британска фамилија била странец, мажот не ја сакал вистински, била осамена и несреќна. https://www.youtube.com/watch?v=pu4KKQJzPgE Последица на тоа биле нарушувања во исхраната кои на нејзината преслаба фигура станале очигледни. Следел и развод чиј директен повод била измамата на сопругот. Приказната за тажната принцеза завршува со трагична сообраќајна несреќа во која го изгуби животот.