Тоа лице на љубовта опасно и нежно

Тоа лице на љубовта опасно и нежно една вечер ми се јави по мошне долгиот ден Можеби стрелец беше со лак и стрела ил свирач сам со харфа смела Веќе не знам знам само дека ме рани засекогаш ме рани и до срцево крв ми тече И врела премногу врела рана љубовна ме пече Жак Превер