ТРЕНД ПО КОЈ СВЕТОТ ПОЛУДЕ: Со овој додаток кафето ќе ви даде енергија за цел ден

Ако порано се советуваше во кафето да се додаде путер или кокосово масло, сега една блогерка предлага да се додава јајце во кафето затоа што тоа е полно со протеини. Јајцето е здраво, а кафето во умерени количини не е штетно. Оваа пракса веќе се користи во Виетнам, Бугарија и Скандинавија. Кафето по варење има температура околу 93 степени, што е доволно за кафето да се свари. Нутриционистите предлагаат коефин да се внесува пред вежбање, а по вежбањето да се земе здрав оброк во кој има и јајце и јаглени хидрати.