,

(ФОТО) Направете си сами: Интересна белегзија за секоја пригода само за 5 минути!

Сакате впечатлива белегзија? Доволно е обичната белегзија од перли да ја украсите со панделка од трака.   Ви треба:
  • белегзија од монистри или бисери
  • трака
  • ножици
Ако немате ваква белегзија, не грижете се. И тоа може сами да го направите. Ви треба само еластичен конец и бисери. Нанижете го обичниот број монистри на конецот и заврзете јазол. Кога тоа ќе го направите, белегзијата е подготвена за понатамошно украсување. Исечете еден краток дел (околу 7-8 цм) за врзување околу панделката. Потоа притиснете ја траката 3-4 пати во онаа должина во која сакате да ви биде машната. Користејќи го делот кој претходно го исековте, заврзете го заедно со белегзијата од монистри и панделката. Потрудете се добро да го врзете јазолот за да не се одврзе. Наместете ја панделката добро да стои. Истото можете да го направите и ако имате две белегзии од монистра или бисерчиња.