(ФОТО) СЕЗОНАТА ВО ПОЛН ЕК: Снег има, а ова се најлуксузните скијалишта

Постојат скијалишта, а потоа постојат и скијалишта кои само мал процент на луѓе може да си ги дозволат. Ова се скијалишта со пет ѕвезди каде владее луксузот - најекстравагантни хотели и колиби, најдекадентни ресторани, најскапи автомобили ... 1. Courchevel 1850, Франција 2. Cortina, Италија 3. Eagle Point Resort, Утах, САД 4. Lech-Zürs, Австрија 5. Megève, Франција 6. Klosters, Швајцарија 7. Beaver Creek, Колорадо САД 8. Baqueira Beret, Шпанија 9. Gstaad, Швајцарија 10. Zermatt, Швајцарија