,

Фризерка и забележала израсток на глава, а докторот ја соопштил суровата вистина

Фризерката Карен Гамон на 17 годишната Клои Викам и забележала израсток додека ја шишала. Знаеле дека не бил таму порано, со оглед на тоа дека девојката се фризира на секој шест недели, уште како мала. -Кога и ја раздвоив косата, видов израсток голем колку половина праска. Беше тврд. Не сакав да ја исплашам, но за свои 25 години работа, никогаш не сум видела нешто толку слично, па и реков на мајката на Клои, Џули да одат на лекар. https://twitter.com/CarolDyceJourno/status/963497539470323712?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.srbijadanas.com%2Fzena%2Fzdravlje%2Ffrizerka-joj-primetila-izraslinu-na-glavi-onda-je-doktor-saopstio-uzasnu-istinu-foto-2018-02-16 Се покажало дека е во прашање тумор. Суровата случајност било тоа што другарката на Клои, Агати Риос, која ја запознала на размена на ученици и биј дијагностициран рак, но за жал починала. Клои отишла на операција како би го отстранила туморот, кој се наоѓал помеѓу двата слоја на лобусот, а за среќа се покажало дека е бенигнен. https://twitter.com/CarolDyceJourno/status/963497539470323712?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.srbijadanas.com%2Fzena%2Fzdravlje%2Ffrizerka-joj-primetila-izraslinu-na-glavi-onda-je-doktor-saopstio-uzasnu-istinu-foto-2018-02-16 -Јас не забележав ништо. Почувствував испакнатост, но не ми изгледаше толку чудно бидејќи немав глаболки ниту било какви други симптоми-вели Клои.   Операцијата поминала во најдобар ред, а мајката и ќерката и се заблагодариле на фризерката која и го спасила животот на младата девојка. Од ваквите случаи кои ги пренесуваме, сакаме да упатиме апел до сите почесто да се посетуваат лекари и да се прават редовни прегледи со цел да се избегне кобната болест и чума на 21 век.